Iz bakine škrinje – slatko od jagoda

Ne znate kako da se osvežite u letnjem periodu? Organizam Vam traži slatko, a ne želite da se ugojite ili imate problem sa šećerom u krvi? Slatko od jagoda je idealan izbor, a mi Vam predlažemo recept koji nam je otkrila Dragana Farkaš, nosilac poljoprivrednog gazdinstva iz Gradine.

Da li ste znali da jedna kašičica slatkog od jagoda, ima dovoljnu količinu C vitamina, može da poveća protok krvi i vazduha do mišića, sprečava zamor mišića te olakšava vežbanje i ne povisuje šećer u krvi? Nismo ni mi , pa Vam zato prenosimo jedno od rešenja za zdrav život…

Iz palete proizvoda porodice Farkaš za danas izdvajamo poseban recept:

Sastojci:

  • 3kg jagoda
  • 3 kg šećera
  • 1.5 šolja vode
  • 1.5 kašičica limuntusa

Priprema: 

Sjedinimo šećer i jagode u jednu posudu. U drugoj posudici, dobro umutimo limuntus i vodu, pa prelijemo dobijene smese.

Potrebno je da odstoji nekoliko sati, a po mogućnosti smesu pokriti. Nakon tog vremena, šerpu staviti na laganu vatru, tek da provri, a zatim smanjiti na tihu. Nemojte mešati, pena koja će Vam se pojaviti na vrhu, skinite je i drmajte šerpu. Vatra mora biti na najmanjoj temperaturi. Vreme predviđeno za kuvanje slatkog od jagoda je sat vremena.

Kada završite, smesu poklopite krpom i ostavite da se hladi. Posle toga, sipati u pripremljene tegle.

Uživajte!

Ostavi komentar